Čovek i lekcija o životu!!!

1. Dobićete telo.
Možete ga voleti ili mrzeti, biće vaše celoga života.
2. Učićete lekcije.
Upisani ste u redovnu nezvaničnu školu koja se zove Život. U toj školi, svakodnevno ćete imati prilike učiti određene lekcije. Te lekcije mogu vam se svideti ili možete smatrati da su nevažne i glupe.
3. Ne postoje greške, nego samo lekcije.
Rast je proces pokušaja i grešaka: eksperimentiranje. Neuspeli eksperimenti su isto tako deo procesa kao i oni koji uspeju.
4. Lekcija se ponavlja dok se ne nauči.
Lekcija vam se nudi u različitim oblicima sve dok je ne naučite.
Tek kada je naučite, možete preći na sledeću.
5. Učenje nikada ne prestaje.
Ne postoji razdoblje života koje nema svoju lekciju. Ako ste živi, uvek postoji neka lekcija koju trebate naučiti.
6. "Tamo" nije bolje nego "ovde".
Kada naše "tamo" postane "ovde", jednostavno će vam se pojaviti neko drugo "tamo" koje će ponovo izgledati bolje nego "ovde".
7. Ogledajte se u drugima.
Možete ili voleti ili mrzeti nešto kod neke osobe ukoliko to odražava nešto što volite ili mrzite kod sebe.
8. Prvenstveno od vas zavisi kakav ćete život voditi.
Posedujete sve sposobnosti i osobine koje su vam potrebne. Od vas zavisi kako ćete ih upotrebiti - izbor je vaš.
9. Rešenje je u vama.
Odgovori na životna pitanja leže u vama. Samo je potrebno gledati, slušati i verovati.
10. Zaboravit ćete sve ovo.

Tajna uspeha - Par životnih saveta !!!

1. Uvek moraš prvo ceniti sebe. Koliko se sam ceniš toliko očekuj da te drugi cene. Moraš biti samopouzdan, jer koliko je samopouzdanje toliki je uspeh u životu. Uvek se pouzdaj samo u sebe, ne zavaravaj se da će neko umesto tebe napraviti nešto za tvoje dobro. U mislima je snaga. Uvek moraš misliti i verovati da će ti se ostvariti cilj koji si sebi postavio.
2. Ne vraćaj se u prošlost, ne razmišljaj o proteklim gubicima. Oduševljavaj se sa onim što radiš i veruj da je to ono pravo i da bolje nisi mogao napraviti. Raduj se svakom pomaku svojih radova i ideja bez obzira koliko on bio mali. Maštaj, jer je to pozitivna energija koja puni tvoje prazne baterije.
3. Uvek uči nešto novo. Učen je onaj čovek koji stalno uči iz različitih izvora, ne samo iz knjiga, već i od neprijatelja, ako ono što on radi je dobro. Razvoj se sastoji u tome da se znanje skuplja, čime obogaćujemo svoj duh, izgrađujemo svoju ličnost i težimo savršenstvu.
4. Rad razvija čoveka. Ne postoji ni jedan manje vredan rad. Vrednost čoveka meri se prema raspoloženju s kojim obavlja svoj posao. Rad je deo onog ko ga vrši i po njemu se prosuđuje vrednost onoga ko ga je izveo.
5. Budi aktivan u društvu. Budi okružen ljudima koji ti veruju, koji te razumeju, bodre te i pomažu.
6. Budi pošten. Ovo je najveća vrednost koja se ne može kupiti nikakvim novcima. Svako u nama nosi svetlost koja nam i u najvećoj tami života otkriva pravi put.

Pišite mi, zajedno ćemo doći do rešenja!

Ime:               E-mail adresa:

Poruka: