Kolač spasa (Života)

Nas Bog ne prisiljava protiv nase volje, vec nam prije nudi izbor za nase opredelenije, spasenije i upravo kroz slobodnu volju, pojedinci se okrecu ka dobru ili ka zlu. OPREDELIMO SE DOBRU. (Sveti Ambrozije Optinski).

KOLAC SPASA ili kako se dugacije naziva KOLAC ZIVOTA potice jos iz vremena svetog prepodobnog opstezitelja Sergija Radonjeskog,pocetkom 13 veka.Ovaj celibni svetitelj je voskresao dete koje je umrlo na ocevim rukama.Kada je to video svetitelj je visoko podigao ruke svoje ka nebu I pomolio se GOSPODU.U tom momentu u svetiteljeve ruke se stvorio kolac a iz neba je progovorilo OVIM VOSKRESAVAJ I ISCELjUJ.Posto se svetitelj ponovo molitvom zahvalio Gospodu stavio je kolac na usta deteta I samo par trenutaka dete je voskreslo.Kasnije je prepodobni Sergej komadicima kolaca celio bolesne I pojedine voskresavao po bozijoj promisli. KOLAC SPASA ILIU ZIVOTA uzima se na velike praznike ili nedeljom na prazan stomak.Valjalo bi da ko ima nanese I sveto maslo ili sveto ulje,kap na parce kolaca.Kolac se uzima I kada osetimo da se lose osecamo nebitno da li smo sta jeli ili pili pre toga.Kolac ima iscelenije 90 dana od dana spravljenja.Kolac nema cenu,neuzima se kao poklon I nikako se nedaje nekom kao poklon.Kolac uzimaju samo clanovi porodice koji zive pod istim krovom.

Ljubi Boga onako kako je On zapovjedio da Ga ljubimo, a ne onako kako samoobmanuti fantazeri misle da ga ljube. (Sveti Ignjatije Brjančaninov).

Pišite mi, zajedno ćemo doći do rešenja!

Ime:

E-mail adresa:

Poruka: