- Datumi upisa u Knjigu života

         - O upisu u Knjigu života

          - Knjiga Života


Cene i datumi za upis u Knjigu života

Poštovani,

sa velikom čašću i zadovoljstvom vas obaveštavam da je od 05. januara 2014. godine otvorena SVETA KNJIGA ŽIVOTA u koju se upisuje vaša kao i imena članova vaše porodice.
Svakog ponedeljka održava se veliki molitveni ritual na koji možete učestvovati putem konferencijske veze (nije obavezno), u tom molitvenom ritualu uz posebne molitve izgovaraju se vaša imena upisana u KNJIGU ŽIVOTA i tako tokom cele godine od dana upisa do idućeg datuma naredne godine.

CENE ZA UPIS U KNjIGU ZIVOTA:
- Za upis jedne osobe 60 eura
- Za upis cele vaše porodice 100 eura
U dinarskoj protivrednosti. Iznos moze se uplatiti u dve mesečne rate.

DANI UPISA U KNJIGU ŽIVOTA ZA GOSPODNJU PRESTUPNU 2020. GODINU

Knjiga Života se drugačije po Bibliji zove SVITAK ŽIVOTA

27. januar– Sveti Ahiepiskop srpski Sava
12. februar Sveta Tri Jerarha
22. mart Svetih 40 Mučenika Sevastijskih – MLADENCI
12. april Ulazak Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim – CVETI
12. maj Sveti Čudotvorac Vasilije Ostroški
07. jul Rođenje Svetog Jovana Preteče
28. avgust Uspenije Presvete Bogorodice – VELIKA GOSPOJINA

Sve detaljne informacije mošete dobiti na brojeve telefona.

GOSPOD SA NAMA BRACO I SESTRE PO HRISTU

066/113 - 813 i 061/143-8-713, Zoran

Gospod spase .....Reč - dve o upisu i značenju KNjIGE ŽIVOTA

U hebrejskom jeziku "fraza" KNjIGA ZIVOTA je izvedena iz starog obicaja cuvanja rodoslovnih zapisa i zbog sacinjavanja posebnog spiska gradjana iz nekog narocitog razloga (Jer.22:30; jezek 13:9).Na slican nacin i Gospod ima SVOJ spisak na kojem se nalaze imena svih onih koji su pod njegovom zastitom i brigom.Dok biti obrisan iz KNjIGE ZIVOTA znaci biti odvojen od Bozije naklonjenosti i biti predan patnji i smrti (to jest iskusiti Boziji gnev),kao sto je to i Mojsije ocekivao da ga snadje kada je u zastupanju za Izrael trazio da on umesto njega bude izbrisan iz KNjIGE ZIVOTA.Tako i u Novom Zavetu u otkrivljenju 20;15,citamo " I ko god da se ne nadje upisan u KNjIZI ZIVOTA,bi bacen u vatreno jezero."KNjIGA ZIVOTA koja se pominje u Novom Zavetu sadrzi popis imena onih osoba koji vape za cistim carstvom Bozijem,odnosno vecnim zivotom (otkrovljenje fil.4:3 i otk.17:8).

KNjIGA ZIVOTA se jos naziva i ''Jagnjetovom knjigom zivota",jer sadrzi imena onih koji su otkupljeni krvlju Isusa Hrista,koji su tako postali deo Isusove crkve.Upisani u KNjIGU ZIVOTA ne dolaze pred konacni sud (otk.20:12-14)koji je jos znan kao "Sud pred belim prestoljem"(otk.20:11-15),jer je ovaj Sud namenjen onima koji su ostali van crkve Hristove.Sve ove cinjenice vec jasno sugerisu i odgovor na pitanje:Kako doci na taj spisak?Budite sigurni da ste spaseni,da ste otkupljeni krvlju Isusa Hrista,da je vase ime pokriveno rukom Isusa Hrista i da posedujete unutrasnje uverenje Svetoga Duha da vas zivot u potpunosti pripada "Jagnjetu Bozijem"(fil.4:3;otk.3:5)koji je predat da bude zrtva za vase grehe.Da je Isus Hristos postao vas licni Spasitelj i Gospod. Sledece pitanje koje se neminovno namece kada se razmislja o KNjIZI ZIVOTA jeste, Da li je moguce biti izbrisan iz KNjIGE ZIVOTA? Ovakvu pomisao nam namece sam stih iz otkrovenja Jevandjelja u kojem se pominje KNjIGA ZIVOTA (otk.3:5),i mogucnost brisanja iz iste.No cinjenica je veoma jasna,jer kada Isus kaze "I necu izbrisati njegovo ime iz KNjIGE ZIVOTA".Onda to svakako znaci da on moze doista i izbrisati.Ako nije moguce biti izbrisan,zasto bi Isus i rekao uopste da je takva stvar i moguca?
Gospod sa vama braco i sestre po hristu!

Knjiga života

"DOŠAO SAM PRED BOGA S OBORENIM OČIMA. U BOŽJIM JE RUKAMA BILA KNJIGA. KNJIGA ŽIVOTA. BOG JE POGLEDAO U KNJIGU I REKAO:"NE NALAZIM TVOJE IME."."

KNJIGA ŽIVOTA. KAKO SE UPISUJE U KNJIGU ŽIVOTA? ŠTA TREBA URADITI DA SE DOBIJE UPIS U KNJIGU ŽIVOTA? KO SIGURNO NEĆE BITI UPISAN U KNJIGU ŽIVOTA?

Da li smo ikada razmišljali o ovim pitanjima? Pitanjima čiji bi odgovori, kada bi ih tačno znali, trebali nam tačno odrediti kako bi se trebali ponašati u preostalom delu svojeg ovozemaljskog života.

DA LI JE MOJE IME U KNJIZI ŽIVOTA, ŽIVOTA VEČNOGA?
Da li ste se ikada zapitali ovo pitanje? Jedno konkretno i jednostavno pitanje za svakoga od nas koji vjerujemo u Gospodina i ispovijedamo njegovu vjeru.

Zamislite da danas ili sutra morate umrijeti. GOSPOD JE ZATRAŽIO VAŠU DUŠU NATRAG. Obaveza vam je koju ne možete izbeći, bez obzira da li verujete ili ne verujete u Gospoda, TO JE DEO BOŽJE PRAVDE, da dođete pred Gospoda da odgovarate za svoj život. KAKO STE ŽIVELI, KOLIKO I KAKO GREŠILI, DA LI STE VEROVALI U GOSPODA I POŠTOVALI NJEGOVE ZAPOVEDI I VRŠILI NJEGOVU VOLJU,…itd.

Ko od nas može mirne duše reći da se ne boji doći pred Gospoda odgovarati za svoj život i postupke u njemu? I da je siguran da je njegovo ime Gospod upisao u KNJIGU ŽIVOTA.
Iz svetog Jevangelja izvadismo;

Martine riječi: ''DA, GOSPODINE! JA VERUJEM DA SI TI ISUS HRISTOS, SIN BOŽJI, ONAJ KOJI DOLAZI NA SVET!'' Jest da je Marta jadikovala što Isus nije došao i prije jer, po njezinom mišljenju, tada njezin brat ne bi ni umro. I nakon toga, kada je Isus rekao da odvale kamen sa groba, opet je Marta, KAO TIPIČAN PREDSTAVNIK NAŠEG LJUDSKOG RODA, kako je rekao i naš kapelan, izrazila sumnju i pokazala neveru u Isusove mogućnosti kazavši da je njezin brat već četiri dana u grobu i da zaudara. Nije ona jadna znala, nije joj bilo dano spoznati, da Isus, BOGOČOVEK, može i mrtve oživeti i ponovno njihove duše združiti s telom.

O DRAGA MARTO, KAKO SI MI SADA POSTALA DRAGA RADI TIH SVOJIH SLABOSTI, TIPIČNIH NAŠIH LJUDSKIH SLABOSTI!

ALI, ONO RADI ČEGA JE MARTINO IME , TIPIČNE PREDSTAVNICE NAŠEG LJUDSKOG RODA, SIGURNO ZAPISANO U KNJIZI ŽIVOTA JE NJEN ODGOVOR NA ISUSOVE REČI: ''JA SAM USKRSNUĆE I ŽIVOT: KO U MENE VERUJE, AKO I UMRE I ŽIVET ĆE. I KO GOD ŽIVI I VERUJE U MENE, NEĆE UMRETI NIKADA. VERUJTE DRAGA BRACO I SESTRE U OVO KAZANO.
NO, IMA I TU JEDNA ''KVAKA''. LAKO JE TO REĆI, DA VERUJEM DA JE ISUS SIN BOŽJI. I UVERITI SAMOGA SEBE DA U TO VERUJEM. ALI ŠTA JE S ONIM NAJDUBLJIM DELOVIMA MOJEG BIĆA, ZA KOJE SAMO GOSPOD ZNA. DA LI I ONI TO VERUJU? A ŠTA JE S MOJOM VEROM U GOSPODA ISUSA HRISTA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU? VERUJEM LI JA U NJEGA I DA LI GA LJUBIM I BRANIM, DA LI ŽIVIM PO NJEGOVIM ZAPOVEDIMA?

ŠTA ĆU REĆI DRAGOM GOSPODU KADA DOĐEM PRED NJEGA I KAŽEM MU DA SAM VEROVAO U NJEGA I DA GA VOLIM A ON ME UPITA: '' PA DOBRO, AKO SI VEROVAO U MENE I VOLIO ME, ZAŠTO SI ME OGOVARAO, TUKAO ME, SRDIO SE NA MENE, LAGAO MI, UBIJAO ME, NISI MI POMAGAO, NI DAVAO HRANU NI DRUGO ŠTO NISAM IMAO, NI POSEĆIVAO KADA SAM BIO BOLESTAN, NISI MI OPROSTIO,…'' JA ĆU GA ZAČUĐENO POGLEDATI, PA NIKADA GA NISAM SREO. A ON ĆE MI REĆI DA SU MOJE REČI O VERI U NJEGA BILE PRAZNE JER JE ON ZAPOVEDIO SVIMA KOJI U NJEGA VERUJU DA LJUBE DRUGE KAO SAMI SEBE I DA LJUBE DRUGE TAKO KAKO JE ON LJUBIO NAS. A JA TO NISAM ČINIO. SAMO SAM PRIČAO O TOME KAKO VERUJEM U GOSPODA.O BOŽE, LJUBLJENI ISUSE HRISTE, ZAPIŠI I MOJE IME U TVOJU SVETU KNJIGU ŽIVOTA. DAJ DA VERUJEM U TEBE I REČIMA I DELIMA. NEKA MI U TOME POMOGNE MAJKE TVOJE RAZGOVOR, DRAGE MAJKE BOŽIJE.

AMIN


Pišite mi, zajedno ćemo doći do rešenja!

Ime:

E-mail adresa:

Poruka: